Пикантно телешко на скара

Адем ТехирАдем ТехирНовак
14/06/2013
"Пикантно и на скара? Давайте бирата, ние започваме !"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 688
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете телешкото месо и го подсушете. Нарежете го порции.

В дълбок съд загряваме соевия сос и виното, като внимаваме да не кипне. Добавяме захарта, нарязаните люти чушлета, кимиона и карамфила. Объркваме до разтопяване на захарта.

С така получената марината заливаме месото и го оставяме 4-5 часа на хладно да се овкуси.

Нарязваме картофите на филии. Заливаме със смес от зехтин, червен пипер и сол на вкус. Оставяме ги са се овкусят поне за 2 часа.

Печем картофите и пикантното месо на грил до готовност. Нарязваме лимона на парчета и печем и него. Поднасяме месото и картофките горещи, гарирани с лимонови резени.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар