Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко сукалче на скара

Телешко сукалче на скара

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Телешко сукалче на скара
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Най-крехкото, което някога ще опитате..."

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г бонфил от малко теленце
  • лимони - 1 бр.
  • бяло вино - 30 мл
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на тънки филии бонфилето.

От изцедения сок на лимона, бялото вино и черния пипер направете смес, към която прибавете зехтина.

Залейте месото с така приготвената марината и оставете да престои за 4 часа.

Изцедете от маринатата и посолете.

Печете върху сгорещена скара до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: