Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват добре и нарязват на кръгове по 1 см - 1.5 см.
Посолява се всяко едно парче и се оставят около 30 мин да излезе сокът от тях.
Лукът разделяме на две - едната част от него нарязваме на ситно и добавяме към каймата, а другата - на кубчета за соса.
Соса приготвяме, като нарязваме всички зеленчуци - домат, пипер, морков и 1/2 лук на малки кубчета и задушаваме в тиган за около 5-6 минутки.
Овкусяваме с подправките и добавяме доматеното пюре. Сосът ни е готов.
Вземаме си подходяща тава, намазваме с олио и нареждаме подсушените парчета патладжан, като между всяко парче слагаме каймичката, която сме объркали с лука и малко сол и черен пипер. И така редим, като залепваме с каймата парчетата патладжан.
Заливаме отгоре соса и слагаме патладжаните с доматен сос да се пече в предварително загряда фурна на 180 градуса за около 45-50 мин - до готовност.
По желание можем да поръсим патладжана с кайма и домати със зелен лук и ситно нарязан чесън, след като сме извадили от фурната.
Бон Апети!
Коментари