Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Патладжан с домати и халуми

Патладжан с домати и халуми

Патладжан с домати и халуми
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Познайте от три пъти кое е най-любимото ни вегетарианско ястие"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • домати - 1 буркан нарязани обелени
  • халуми - около 400 г
  • сол
  • олио
  • зехтин
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и нарязват по дължина на две. Леко се издълбават с лъжица да станат на лодки.

Посоляват се и се оставят да престоят 20 минути, след това се измиват.

Слагат се в намазнена тавичка, поливат се с малко олио и се изпичат във фурна на 200°С до златисто.

Доматите се отцеждат от сока, нарязани са на ситно. Подправят се със сол на вкус и щипка захар, 3-4 с.л. зехтин и малко босилек.

Халумито се нарязва на филийки около 1 см, подправя се с мащерка и се полива със зехтин. Пече се на грил тиган непосредствено преди сервиране.

Патладжаните се пълнят с доматената смес и се гарнират с филийки сирене.

Патладжаните с домати и халуми са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: