Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват и нарязват по дължина на две. Леко се издълбават с лъжица да станат на лодки.
Посоляват се и се оставят да престоят 20 минути, след това се измиват.
Слагат се в намазнена тавичка, поливат се с малко олио и се изпичат във фурна на 200°С до златисто.
Доматите се отцеждат от сока, нарязани са на ситно. Подправят се със сол на вкус и щипка захар, 3-4 с.л. зехтин и малко босилек.
Халумито се нарязва на филийки около 1 см, подправя се с мащерка и се полива със зехтин. Пече се на грил тиган непосредствено преди сервиране.
Патладжаните се пълнят с доматената смес и се гарнират с филийки сирене.
Патладжаните с домати и халуми са много вкусни!