Начин на приготвяне
Измиваме доматите и отрязваме отгоре, като капачета. Издълбаваме месестата част, като придаваме на доматите форма на чашки. Обръщаме да се отцедят.
Патладжана белим и нарязваме на ситни кубчета. Посоляваме и заливаме с вода, за да се отдели горчивият сок. Нарязваме ситно лука. Слагаме лукът да се задушава в олио и малко вода, заедно с патладжана, който сме отцедили от водата.
Когато лукът и патладжанът омекнат и останат на мазнина, прибавяме скълцаната средна част от доматите, магданоз, риган, червен пипер сол и захар. Готвим ястието, докато остане на мазнина. С получената плънка пълним доматите. Похлупваме с доматените капачета и слагаме в гореща фурна да се изпекат.