Кюфтета на фурна като пържените

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач11258286
20/08/2019
"Специално за всички, които обожават пържени кюфтенца, но се притесняват от излишни мазнини - една по-здравословна, но също толкова вкусна алтернатива на фурна "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 250
  • Преглеждания за месеца3292
  • Преглеждания за седмицата149
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме дълбока и голяма купа, сипваме вътре каймата, която е смес от телешко и агнешко месо, за да не е много сухо месото.

Рендосваме една голяма глава лук вътре, счукваме едно яйце, прибавяме сол черен пипер, риган, чубрица, лют червен пипер и сода бикарбонат и омесваме каймата хубаво поне три минути.

После покриваме със стреч и слагаме в хладилника, да поеме подправките каймата.

След като са минали поне два часа, изваждаме, взимаме тава за печене, намазваме с олио, и оформяме кюфтета.

Редим в тавата - излизат около 12 бр. средно големи кюфтета.

Печем на 180 градуса за половин час и са готови нашите печени кюфтета на фурна.

С нищо не се различават от тези, които са приготвени на тиган.

Силно препоръчвам тези кюфтета на фурна като пържените и е по-здравословно с много малко мазнина.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар