Начин на приготвяне
Загрейте чашка зехтин, пуснете една скилидка чесън и когато се препържи, леко я извадете.
Добавете скаридите (може замразени), щипка наситнен магданоз и разбъркайте.
Щом скаридите сменят цвета си за около 3 мин, напръскайте с бялото вино.
Изчакайте минутка, докато се изпари алкохолът.
Добавете пестото от тиквички, щипка черен пипер и хомогенизирайте.
Отдръпнете съда от котлона.
Сварете спагетите в подсолена вода според указанието на опаковката за време.
Прецедете ги и веднага прехвърлете при соса.
Налейте 50 мл вода от тази, в която са врели спагетите. Върнете съда на котлона и разтръскайте за няколко минути, докато спагетите се овкусят.
Насипете пастата със скариди в чинии и поднесете веднага спагетите с песто от тиквички и скариди!
Да ви е сладко!