Пълнени патладжани Имамбаялдъ

19/08/2019
"Знаем всички интересни рецепти за приготвяне на Имамбаяйлдъ, но като цяло предпочитаме да участваме най-вече в изяждането му "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 296
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една много вкусна рецепта от турската кухня.

Пълнени патладжани (Имамбаялдъ).

Харесвам турската кухня, пълна с толкова вкусни изкушения!

Патладжаните запържих до омекване и разтворих, за да сложа плънката.

За нея използвам две глави лук, нарязани на ивици, магданоз и джоджен, една зелена пиперка, два домата (умишлено не слагам повече, да се усещат патладжанът и лукът - да не се получи капоната!

Задушавам зеленчуците, пълня патладжаните! Остатъкът от плънката - около чашка пасирам, разреждам със същото количество вода и заливам пълнените патладжани.

После ги пека във фурната 30-40 мин.

Наслаждавайте се!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Габриела
Габриела
19.08.2019 18:41
Поздрави и на вас!
Хубав ден! :)
1
0
Потребител Ivi  Vacca
Радвам се че ви хареса рецептата !Поздрав от мен!
0
0
Габриела
Габриела
19.08.2019 17:11
Страхотен вкусс :))
0
0