Домашен малинов ликьор

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
20/08/2019
"Разбира се, по изключение малините може да се ползват и за сладкиши, но основно е важно да се ползват за приготвянето на Домашен малинов ликьор "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 044
  • Преглеждания за месеца214
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • малини - 1.3 кг, градински плодове
  • водка - 1 л Аляска
  • захар - 1 кг
  • вода - 500 мл дестилирана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете, които ще използваме за малиновия ликьор, трябва да са добре узрели, здрави и ароматни.

Водата и захарта трябва да са абсолютно чисти. Ако не можете да си набавите дестилирана вода, то тогава използвайте трапезна, филтрирана или изворна.

Спиртът също трябва да е чист. В случай че използвате ракия, тя трябва да е силна, но без аромати.

Характерният ѝ плодов специфичен аромат ще надделее над вкуса на малините.

Почистваме плодовете от дръжки и измиваме добре. Отцеждаме ги добре от водата.

Червените ароматни плодчета пускаме в по-голям буркан.

Сипваме от водката, докато тя покрие плодовете. Покриваме стъкления съд с алуминиево фолио.

Поставям го в шкаф от 4 до 6 седмици. Не държа спиртна тинктура на слънце.

От време на време разклащаме бурканите с плодовете и пак ги прибираме в шкафа.

Прецеждаме течността през цедка, а после филтрираме през тензух.

Сваряваме сироп от водата и захарта, докато течността се избистри.

След като се охлади, смесваме с останалия спирт, и го прибавяме към малиновата настойка.

Наливаме ликьора в подходящи бутилки, които запушваме добре.

Поставяме ги на тъмно и хладно място.

Колкото по-дълго време отлежава домашният малинов ликьор, толкова по-добър и наситен става той.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар