Дресинг за печени картофи

20/08/2019
Приготвяне8 мин.
Общо8 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо379
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • зехтин - 100 мл
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • риган - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 суха, малка, чили или кайенски пипер
  • лимонов сок - 50 мл или оцет
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • сол - около 1 ч.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът се кълца на ситно заедно със скилидките чесън. Лютото чушле се натрошава.

По желание може и да счукате в хаванче тези продукти, като сложите и малко зехтин и лимонов сок, за да емулгира.

Към всичко това се добавя риганът и черният пипер, налива се лимоновият сок и зехтин и се посолява.

Дресингът се разбърква добре и се поднася с цели печени картофи, като всеки си полива от него толкова, колкото желае.

Хубаво е картофките да са топли, когато се комбинират с дресинга, така ароматите ще се засилят повече, а и топлият картоф е много по крехък, сочен и вкусен от студеният.

Този дресинг за печени картофи е просто приказка!

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар