Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Картофи с карфиол

Картофи с карфиол

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Картофи с карфиол
Снимка: Jivka
1 / 3
30/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Перфектната комбинация между карфиол и картофи. Освен вкусно, се приготвя и лесно."

Необходими Продукти

  • картофи - 200 г
  • карфиол - 250 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сметана - 1 с.л. течна
  • масло - 1 с.л.
  • магданоз
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме картофите и карфиола. Белим картофите и режем на кубчета, а карфиола накъсваме на цветчета .

Загряваме млякото и сметаната в тенджерка. Прибавяме зеленчуците и варим на тих огън 15 минути.

Когато се сварят (при необходимост може да долеем още малко мляко или вода) прибавяме маслото и жълтъка и разбъркваме.

Подправяме със ситно нарязан зелен магданоз и сол на вкус и като кипне сваляме от котлона. Сервираме ястието топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: