Начин на приготвяне
В част от прясното мляко слагам маята, 2 с.л. брашно и 1ч.л. захар и оставям да шупне.
През това време разбивам двете яйца с вилица. Сипвам останалото прясно мляко, което съм затоплила леко. Прибавям към него солта, квасеното мляко и сипвам в купата на робота.
Пресявам брашното и започвам да меся, като постепенно добавям брашното, прибавям и маята и постепенно по 1 лъжица слагам от мазнината.
В паничка разтопявам маслото и маста и сипвам и зехтина - така, докато свърши отмереното брашно и мазнина.
Ако ви лепне тестото, може да добавите още малко брашно, но тестото трябва да е много меко. Целият процес на месене и вкарване на мазнината трае около 30 минути с робота.
Когато започне да става на конци и се събере на бъркалката на топка, тестото е готово.
Оформям на топка и оставям за 30 минути да втаса леко, да се отпусне.
След това разточвам, вижда се на снимката, намазвам с масло и слагам сиренето, объркано с две яйца.
Навивам на руло и разпъвам хубаво, и в същото време усуквам. Завивам на охлюв и оставям в тавата, в която ще пека тутманика, за 1 час да удвои обема си.
Преди да пека, намазвам обилно с разбито яйце и пека въздушния тутманик с мас на загрята фурна на 200 градуса. Изваждам и намазвам с масло.
Да ви е сладко.