Бобена салата с патладжан

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
21/08/2019
"Есен е, когато минавате по слънчевия тротоар, а тази салата може да си я хапвате през цялата година "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо531
  • Преглеждания за месеца287
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • боб - 1 ч.ч. стар фасул
  • нахут - ½ ч.ч.., от консерва
  • патладжани - 1 бр., по - голям, печен
  • червени пиперки - 2 бр., печени
  • домати - 1 бр., розов
  • орехи - 50 гр.
  • чесън - 1 скилидка
  • растителна мазнина - 3 - 4 с.л.
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът и нахутът са предварително сварени.

Патладжанът и червените пиперки са изпечени и почистени от люспите.

Нарязваме ги на много ситно или блендираме за кратко.

Доматът разполовяваме на две, отстраняваме семенната му част и нарязваме на средни кубчета.

Ореховите ядки счукваме на едро и запичаме за кратко във фурната.

В подходяща купа смесваме варивата и зеленчуците, като към тях прибавяме кубчетата домат.

Стриваме скилидката чесън с малко сол в хаванче. Към нея по малко прибавяме от мазнината.

Прибавяме нарязания пресен магданоз и балсамов оцет към нашата бобена салата.

Разбъркваме добре всички съставки.

Поднасяме бобената салата с патладжан поръсена с ореховите ядки.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар