Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено по италиански

Свинско печено по италиански

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Свинско печено по италиански
Снимка: Ivelina
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
8
"Когато италианците готвят свинско, това е поезия"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг бут
  • розмарин
  • краве масло - 3 c.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • за гъбения сос
  • гъби - 150 г микс италиански сушени
  • червен лук - 1 бр.
  • магданоз
  • вино бяло - 150 мл
  • брашно - 2 c .л.
  • индийско орехче
  • гъбен бульон - 150 мл /от сушени накиснати италиански Гъби/
  • краве масло - 2 c.л .
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото - цялото парче, намазваме с маслото, розмарина, черния пипер, червения пипер, солта.

Не се маринова свинското - директно във фурната се пече 1 час!

За гъбения сос запържете брашното в маслото и една главичка червен лук, разредете c виното и водата от накиснатите гъби в соса, добавете гъбите.

Варете до сгъстяване (още няколко минути), овкусете с подправките черен пипер сол, магданоз и др.

Желая ви приятно приготвяне и хапване на това свинско печено по италиански!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: