Черноморски паламуд на скара

vladimir Petrovskivladimir PetrovskiНовак442133
17/06/2013
"Загрейте скарата и изстудете бирата, идваме!"
Приготвяне45 мин.
Готвене5 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 952
  • Преглеждания за месеца343
  • Преглеждания за седмицата125
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • паламуд - 2 кг черноморски
  • морска сол - за осоляване
  • черен пипер - смлян на вкус
  • олио - 3 с.л.
  • соев сос - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • лимонов сок - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата измиваме добре и отцеждаме от водата. Подсушаваме с мека кърпа. Нарязваме на порции /трахули/, които натриваме със сол, смлян черен пипер и лимонов сок.

Парчетата риба престояват на студено 15-20 минути. От соевия сос, червения пипер, олиото и чесъна правим смес, в която потапяме парчетата риба за 30 минути.

Преобръщаме парчетата няколко пъти. Отцеждаме от маринатата и печем на предварително загрята скара.

Сервираме със салата според сезона и питие по избор.

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар