Начин на приготвяне
Първата стъпка при приготвянето на сладкото от цели зрели смокини е да измиете и почистите смокините.
Смесете водата със захарта и кипнете.
Щом захарният сироп кипне, добавете лимонената киселина, като бъркате непрекъснато. Когато се появят балончета, е време да добавите смокините и ваниловата захар.
Кипнете отново и варете на тих огън, като непрекъснато обирате образувалата се пяна с решетъчна лъжица. Варете на тих огън за около 20-30 минути.
Готовото сладко от смокини свалете от котлона, оставете за 10-тина минути да се охлади и разсипете в сухи затоплени бурканчета.
По желание може да стерилизирате за няколко минути.
Уникално вкусно и ароматно сладко.
Идеята е от блога MyTaste