Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Сладко от цели смокини с канела на фурна

Сладко от цели смокини с канела на фурна

Сладко от цели смокини с канела на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
7
"Ароматно сладко от цели смокини, с което да се подслаждате през студените зимни месеци"

Необходими Продукти

  • смокини - 1 кг
  • захар - 1 кг
  • канела - 1 пръчка
  • лимонтузу - 1 ч.л.
  • вода - 450 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Едри смокини се измиват добре и с ножица се отрязва дръжката отгоре.

Наредете ги в дълбока тава една до друга, отгоре поръсете със захар, сложете пръчка канела, сипете водата и сложете във загрята фурна на 180 градуса.

Печете на умерена фурна до готовност, извадете тавата, добавете лимонена киселина, разбърква се и още горещо и внимателно сипвате с черпаче в сухи буркани.

Затваряте с капачка и обръщате с дъното нагоре докато се охлади - за 1 нощ.

Сладкото от смокини се съхранява на тъмно и хладно до зимата, ако остане.

Сладкото не съм бъркала нито веднъж, само се наблюдавам да се сгъсти.

Вкусно и ароматно!

Сладкото от цели смокини с канела на фурната е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: