Боровинково семифредо

23/08/2019
"Ами то и името му едно такова ... вълшебно, а вкусът е направо неповторим "
Приготвяне15 мин.
Готвене7 мин.
Общо22 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо427
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пригответе боровинково кули, като сложите на котлона при умерен огън боровинките със 100 г от захарта и лъжица лимонов сок. Варете 7 минути, считано от момента на завиране.

2. Дръпнете от огъня и пасирайте за кратко, за да останат парченца боровинки. Оставете кулито да се охлади.

3. Разбийте сметаната до кремообразност, без да прекалявате, за да не се пресече. Прибетете в хладилник.

4. Разбийте белтъците на сняг прибавяйки на части останалата захар, докато сместа стане плътна, лъскава и пухкава.

5. Слагайте на части към белтъците боровинковото кули. Разбърквайте плавно със силиконова шпатула като загребвате отдолу и захлупвате, така докато сместта стане хомогенна или с леко преливащи цветове. Гледайте да я запазите възможно най- пухкава.

6. Добавете и сметаната и разбъркайте на същия принцип.

7. Сипете сместта за семифредото в правоъгълна форма за кейк, покрита със стреч фолио, така че краищата му да стърчат извън формата. С тях покрийте плътно съда и приберете във фризер за минимум 4 часа.

8. Когато боровинковото семифредо е стегнало достатъчно го извадете издърпвайки със отвитите стърчащи краища и обърнете върху поднос.

Украсете с пресни боровинки и ментови листа и поднесете на момента.

Имайте предвид, че бързо се отпуска, затова извадете цялото семифредо, само ако ще сервирате всичките порции. В противен случай може да изваждате на топки, подобно на сладолед и остатъка веднага да върнете във фризера.

Колкото и да престои там този уникален десерт, не се тревожете, че ще стегне прекалено, остава си пухкав, мек и ефирен.

Да ви е сладко.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар