Семифредо с боровинки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Семифредо с боровинки
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4с Видео
08/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"В настроение ли сте за един свеж сладкиш - защото това Семифредо няма да се изяде само"

Необходими Продукти

  • крема сирене - 200 г тип ''Филаделфия''
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • рикота - 200 г
  • боровинки - 200 г пресни
  • желатин - 10 г
  • бишкоти - 8 - 10 г, тип савоярди
  • пудра захар - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете сиренето и рикотата. Прибавете пресятата пудра захар и меда. С миксер разбийте сместа за 5 мин. Накиснете желатина в студена вода. Когато омекне го сложете в малко затоплено прясно мляко и бъркайте докато се разтвори.

Изсипете в разбитата смес. В друга купа излейте силно охладената сметана. Разбийте с миксер до получаване на твърд сняг.

На малки порции прибавете сметаната към първата смес, разбивайки с миксер на най-ниската степен до получаване на пухкав крем.

Застелете форма по желание с парче домакински найлон. Изсипете половината от крема, върху него наредете пресни боровинки и изсипете останалия крем. Подравнете. Отгоре наредете бишкотите, потопени за кратко в прясно мляко.

Покрийте формата плътно със стреч фолио и приберете в хладилник за 12 часа.

Останалите боровинки сложете в малка тенджерка с 2-3 с. л. вода и още толкова захар. Сварете за 10 мин. В подходяща чиния обърнете формата със семифредото, отстранете найлона и покрийте десерта с боровинковия сос.

Чудесно лятно изкушение е вашето семифредо с боровинки! Опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Krasi Vangelov
Krasi Vangelov
Нищо общо със семифредо.Това е чийзкейк.Семифредо е полу сладолед ,дори от италиански в превод означава това,замразява се във фризер,но не до степента на сладоледа а се сервира по отпуснат.С тези сирена и желатин и стягане в хладилник-абсолютен чийзкейк.Нещо бъркате грубо имената на сладкишите.
04.11.2019 10:54
4
1