Семифредо с шоколад

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Семифредо с шоколад
Снимка: marcheva14
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Ледено удоволствие за летните месеци - Семифредо с шоколад"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 5 бр.
  • яйца - 2 бр., цели
  • захар - 100 г, кристал
  • сол - 1/4 ч.л.
  • ванилия - 2 ч.л., екстракт
  • сметана - 450 мл сладкарска, висок %
  • пудра захар - 50 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • шоколад - 100 г
  • лешници - 2 шепи, обелени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кейкова форма - 30/11 см изцяло покрита със свежо фолио.

На водна баня се разтопява шоколадът. Добавят се счуканите на едро лешници. Оставя се да се охлади до стайна температура.

Жълтъците и двете цели яйца се поставят на водна баня. Прибавя се на порции захарта и с миксер се разбиват до побеляване, за около 6-8 мин.

Свалят се от водната баня, добавя се ванилията. Сместа трябва да е гъста и да пада от бъркалките тежко на панделка. Оставя се леко да се охлади.

С миксер на висока скорост се разбива сметаната. Пудрата захар се добавя на две порции. Добавя се и заквесената сметана, разбива се отново и сместа трябва да е тежка и гладка.

Двете смеси се обединяват внимателно с шпатула, като не трябва да има бели линии в сместа.

Приготвя се формата със свежото фолио, така че да има отстрани дръжки за по-лесно изваждане на сладоледа след замразяването му.

Изсипва се половината от яйчено-сметановата смес, добавя се шоколадът и с нож леко се разпределя, а отгоре се излива и другата част от сместа. Заглажда се, покрива се с фолио и се оставя във фризер най-малко за 4 часа, а най-добре за 1 нощ.

След необходимото замразяване сладоледът се изважда от формата, като се обръща върху подносна чиния. Отстранява се фолиото. Може да се залее с тънки струйки топъл шоколад.

Семифредото с шоколад е готово.

Източник: Dimitra`s Dishes

PS. По-хубави снимки не мога да приложа, докато се мотах, семифредото започна да ми се топи :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: