Ароматна паста с кайма и бешамел, запечена на фурна

Hristo-Y-MoniHristo-Y-MoniНовак28
23/08/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо533
  • Преглеждания за месеца264
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържвам нарязаните лук и гъби. Като омекнат, слагам каймата. Когато се изпържи хубаво, слагам доматения сос и щипка сол.

В малка тенджерка запържвам 2 с.л брашно в зехтин и сипвам прясно мляко - около 500 мл, да не е гъст бешамелът.

През това време сварявам пастата.

В тава сипвам паста и сместа с каймата. Обърквам хубаво.

Изсипвам бешамела, отгоре поръсвам обилно с моцарела и върху нея с рендосан пармезан. Накрая слагам парченца масло.

Запичам на 180 градуса до разтопяване на пармезана.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар