Сочна вита баница с готови кори

Мария СимоваМария СимоваГуру110857104913
25/08/2019
"На топла баница никой не каним - който надушил - надушил, който опитал - опитал "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 567
  • Преглеждания за месеца4418
  • Преглеждания за седмицата244
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чукнете и разбъркайте с вилица яйцата за плънката, добавете киселото мляко и изварата, разбъркайте до еднородна смес, ако е нужно посолете на вкус.

Вземете 2 листа от корите, единия разтворете цял, а другия го натрошете (накъсайте) върху него. Разпределете 3-4 с. лъжици от плънката върху тях и навийте на рехаво руло.

Намажете голяма тава с малко от маслото, поставете рулото в средата на тавата, навито на охлюв. Така процедирате с всичките листа от корите, като ги навивате около първото руло.

Така оформената вита баница заливате с предварително смесените съставки – разбитото яйце, прясното мляко и газираната вода.

Нарежете маслото на малки кубчета и ги разпределете върху нея равномерно. Поставете баницата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за около 15 минути.

Когато отгоре добие златисто-кафяв загар, покрийте с фолио или хартия за печене, за да не прегори и намалете градусите на 180.

Готовата баница поръсете с студена вода и завийте с кърпа, за да се задуши и омекне.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар