Начин на приготвяне
В подходяща купа с обло дъно разбиваме на сняг белтъците, прибавяйки постепенно рикотата и прясното мляко.
В друг съд пресяваме брашното с канелата, пудрата захар и бакпулвера.
В голяма купа разбъркайте заедно брашното, захарта и бакпулвера.
Смесете всички съставки в еднородна гладка консистенция и оставете в хладилник за 1-2 часа.
Изпечете палачинките в тиган с тефлоново покритие, като намазвате дъното му с масло.
Къпиновото кули пригответе, като измиете плодовете и ги отцедите от водата.
Смесете водата със захарта на умерена температура, като прибавите ароматното плодово вино и пръчица канела.
След като алкохолът се изпари и сиропът се посгъсти махнете канелата и прибавете плодовете.
Поднесете пухкавите канелени палачинки със сварения ароматен къпинов сос.
По идея на Таня Донева, с промени в рецептата.