Начин на приготвяне
Разтопете меда в студеното прясно мляко. Прибавете рома.
Изсипете корнфлейкса и изчакайте, докато люспите набъбнат и поемат цялата течност.
Разбийте охладената сметана на твърд сняг.
В друга купа сложете маскарпонето с две супени лъжици пудра захар и разбийте за няколко мин с миксер.
Към маскарпонето добавете на порции разбитата сметана. Хомогенизирайте много добре. Почистете ягодите, нарежете ги на половинки.
Във форма с откопчаващ се ринг застелете парче найлон. На дъното изсипете от корнфлейкса, наредете ягоди и изсипете от крема. Повторете още веднъж, като завършите с ягодите.
Украсете ягодовата торта с разбита сметана. Приберете тортата в хладилник за 4 часа.
Извадете охладената торта, отстранете найлона и да ви е сладко!
Лека и много свежа за горещите дни ягодова торта с корнфлейкс, ще ви хареса.
Забележка: Може да я оставите и във формата, тортата е много мека, няма желатин и може да ви е трудно да я извадите!
Източник на рецептата италианското кулинарно списание Cucinare bene.