gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава с орехи

Баклава с орехи

TsvetaTsveta
Новак
550311
Баклава с орехи1 / 7
19/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Едно парче баклава за душата?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В намазнена тавичка с масло внимателно се нареждат корите, една върху друга, без никаква мазнина помежду им. Орехите се разпределят по равно, на две места, в средната част (не най-отгоре).

Разрязва се на ромбоидни парченца. Маслото се разтопява (без да завира) и се залива равномерно докато е вряло, върху баклавата. Пече се в умерена фурна, до златисто. Оставя се да изстине напълно.

Приготвя се сироп от 6-те чаши захар и 4 чаши вода, който трябва да ври 5 минути, като постоянно се бърка. Накрая към сиропа се добавя сока на един лимон и малко настъргана лимонена кора.

Баклавата се залива и се остава една нощ, да попие добре.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
512
45
31
21
10
Дай твоята оценка: