Дунавска салата в буркани за зимата

Таня КирязоваТаня Кирязова
Новак
8
42
14
20
26/08/2019
"А знаете ли, че приготвянето на перфектната зимна салата всъщност започва много по-рано - още в края на лятото "
Приготвяне45 мин.
Готвене15 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 527
  • Преглеждания за месеца7236
  • Преглеждания за седмицата4121
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зеле - 2 кг
  • камби - 2 кг
  • зелени домати - 2 кг
  • моркови - 2 кг
  • винен оцет - 800 мл
  • олио - 200 мл
  • захар - 600 г
  • сол - 300 г
  • кервиз - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 5 г на зърна
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите, зелените домати и зелето нарязваме, а морковите настъргваме.

Приготвяме марината от оцета захарта, олиото и солта, смесваме продуктите и кипваме.

Слагаме нарязаните зеленчуци във рялата мазнина, оставяме за 2-3 минути, след което разбъркваме и изваждаме с решетъчна лъжица.

Към попарените зеленчуци прибавяме нарязаните магданоз и керевиз, както и подправките.

Пълним бурканите с Дунавска салата. Заливаме с маринатата и стерилизираме за 5 минути.

Дунавската салата е готова за консумация след 20 дни.

Да ви е вкусно!

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар