Дунавска салата в буркани за зимата

26/08/2019
"А знаете ли, че приготвянето на перфектната зимна салата всъщност започва много по-рано - още в края на лятото "
Приготвяне45 мин.
Готвене15 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 163
  • Преглеждания за месеца10192
  • Преглеждания за седмицата2643
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зеле - 2 кг
  • камби - 2 кг
  • зелени домати - 2 кг
  • моркови - 2 кг
  • винен оцет - 800 мл
  • олио - 200 мл
  • захар - 600 г
  • сол - 300 г
  • кервиз - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 5 г на зърна
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите, зелените домати и зелето нарязваме, а морковите настъргваме.

Приготвяме марината от оцета захарта, олиото и солта, смесваме продуктите и кипваме.

Слагаме нарязаните зеленчуци във рялата мазнина, оставяме за 2-3 минути, след което разбъркваме и изваждаме с решетъчна лъжица.

Към попарените зеленчуци прибавяме нарязаните магданоз и керевиз, както и подправките.

Пълним бурканите с Дунавска салата. Заливаме с маринатата и стерилизираме за 5 минути.

Дунавската салата е готова за консумация след 20 дни.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар