Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Дунавска салата в буркани за зимата

Дунавска салата в буркани за зимата

редакция:
Дунавска салата в буркани за зимата
Снимка: Таня Кирязова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
"А знаете ли, че приготвянето на перфектната зимна салата всъщност започва много по-рано - още в края на лятото"

Необходими Продукти

  • зеле - 2 кг
  • камби - 2 кг
  • зелени домати - 2 кг
  • моркови - 2 кг
  • винен оцет - 800 мл
  • олио - 200 мл
  • захар - 600 г
  • сол - 300 г
  • кервиз - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 5 г на зърна
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите, зелените домати и зелето нарязваме, а морковите настъргваме.

Приготвяме марината от оцета захарта, олиото и солта, смесваме продуктите и кипваме.

Слагаме нарязаните зеленчуци във рялата мазнина, оставяме за 2-3 минути, след което разбъркваме и изваждаме с решетъчна лъжица.

Към попарените зеленчуци прибавяме нарязаните магданоз и керевиз, както и подправките.

Пълним бурканите с Дунавска салата. Заливаме с маринатата и стерилизираме за 5 минути.

Дунавската салата е готова за консумация след 20 дни.

В сезона на туршиите опитайте непременно и нашите рецепти за царска туршия, пълнените камби със зеле и моркови или тези печени чушки в буркани за зимата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Колко захар оцет и мазнина трябва да се сложи за марината?
10.10.2024 13:14
1