Кето кюфтета от карфиол без брашно

27/08/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо522
  • Преглеждания за месеца386
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете карфиола и разделете на розички.

Сварете за 5 минути в подсолена вода.

Извадете от горещата вода, потопете в студена вода, изведете и оставете добре да се отцеди и изстине.

Изстиналия карфиол, нарежете на много ситни парченца.

Поставете в купа, намачкайте с вилица, става лесно, като са омекнали розичките на карфиола.

Добавете яйцето, магданоза, 4 скилидки пресован чесън, лук 1/2 глава малка (нарязана ситно ), сол и черен пипер на вкус и объркайте всичко добре.

Загрейте фурната. Направете кюфтенцата от карфиол и наредете в тавичка, залейте със свинска мас или краве масло (със свинската мас стават божествени).

Печете, докато се зачервят. Невероятно вкусни стават!

На снимките по зачервените и апетитни кето кюфтета от карфиол без брашно са с мас, а другите са с краве масло.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар