Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица без брашно с блат от карфиол

Пица без брашно с блат от карфиол

Korisnik#273998Korisnik#273998
Новак
38
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Пица без брашно с блат от карфиол
Снимка: Korisnik#273998
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"Хита на модерното хранене - пица с полезен блат без брашно! Плънката отгоре е изцяло ваше въображение!"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава среден размер
  • яйца - 1 бр.
  • моцарела - 150 г (може и пармезан или друго пълномаслено сирене)
  • зехтин - 1 к.л.
  • гъби - 200 г
  • пилешко филе - 100 г (аз добавих и 100 г бяло пилешко месо)
  • доматен сос - 50 г (или кетчуп)
  • риган - 1 пак.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете карфиола да се свари. Когато омекне, го извадете и сложете на чиста кухненска кърпа, завийте добре, за да се изцеди водата.

Отцедения карфиол сложете в купа и намачкайте с вилица.

Добавете яйцето, 50 г моцарела, сол, черен пипер, 1 ч.л. зехтин и разбъркайте всичко добре.

Прехвърлете тестото върху тава с хартия за печене и с ръце оформете блата от карфиол.

Запечете тестото 20-30 мин на 250 °C.

Когато покафенее отгоре, сложете доматен сос, риган, пилешките гърди, гъбите и останалата моцарела.

Върнете във фурната и печете още няколко минути, докато моцарелата се разтопи.

Пицата без брашно с блат от карфиол е готова.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: