Начин на приготвяне
Сложете карфиола да се свари. Когато омекне, го извадете и сложете на чиста кухненска кърпа, завийте добре, за да се изцеди водата.
Отцедения карфиол сложете в купа и намачкайте с вилица.
Добавете яйцето, 50 г моцарела, сол, черен пипер, 1 ч.л. зехтин и разбъркайте всичко добре.
Прехвърлете тестото върху тава с хартия за печене и с ръце оформете блата от карфиол.
Запечете тестото 20-30 мин на 250 °C.
Когато покафенее отгоре, сложете доматен сос, риган, пилешките гърди, гъбите и останалата моцарела.
Върнете във фурната и печете още няколко минути, докато моцарелата се разтопи.
Пицата без брашно с блат от карфиол е готова.
Да ви е сладко!