Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица без брашно с карфиол и риба тон

Пица без брашно с карфиол и риба тон

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Пица без брашно с карфиол и риба тон
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"И вие ли сте заклети фенове на здравословните пици - значи тази много ще ви допадне"

Необходими Продукти

  • за блата
  • карфиол - 200 г
  • яйце - 1 бр.
  • пармезан - 150 г
  • черен пипер
  • за топинга
  • риба тон - 1 консерва (200 г)
  • печени чушки - 2 бр.
  • доматено пюре - 100 г
  • авокадо - 1 бр.
  • сирене - 100 г меко или моцарела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се настъргва или смила в блендер. В голям тиган (важно е да е с широк диаметър, а не дълбок) загряваме карфиола. Целта е водата му да излезе и да остане сух.

Разбъркваме през цялото време, за не загори. Изваждаме и след като поизстине малко, прибавяме яйцето и настъргания пармезан. Може да се добави черен пипер за повече вкус или друга подправка.

Върху хартия за печене изсипваме сместа като оформяме под формата на пица. Запича се, докато придобие златиста коричка.

Изваждаме от фурната. Аранжираме с рибата, чушките, доматено пюре (най-отдолу) и сирене.

Авокадото не го пекох, сурово повече ми харесва.Пъхаме обратно да доопечем и поднасяме диетичната и вкусна кето пица гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: