Пилешко филе с гъби

ЕленаЕлена
Чирак
6238776
Пилешко филе с гъби
Снимка: Анонимен
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ако трябва да определим това пилешко с една единствена дума, то тя ще е - изкусително"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • печурки - 700 г
  • чесън - 2 скилидки
  • риган - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1 к.л.
  • пилешки бульон - 1/2 кубче
  • масло - 2 с.л.
  • олио - на вкус, и зехтин
  • брашно - 1 с.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • копър - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на едро и се посолява и подправя с черен пипер от двете страни.

Слага се в тиган с малко олио и се запържва до златисто, така че подправките му да полепнат по повърхността.

Изважда се от тигана и се оставя на страни.

В същия тиган се добавя малко зехтин и 1 бучка масло и се слагат гъбите, нарязани на едро. Като поомекнат, се поръсва сушения копър и наситнения чесън, както и индийското орехче.

Оставят се още 5 мин и се вадят от тигана. Пак в същия тиган се слага отново малко зехтин и масло и 1 с.л. брашно, бърка се интензивно, докато брашното не се смеси хубаво с мазнината.

Изсипва се предварително разтворения бульон в 250 мл гореща вода и сосът се разбърква.

В него се връща пилешкото филе и гъбите, слага се 50 мл вино и пилето с гъби се остави да къкри на тих огън за около 10 мин.

Пилешкото филе с гъби се изключва и се поръсва с пресен копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: