Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко филе с топено сирене и гъби

Пилешко филе с топено сирене и гъби

АнтонияАнтония
Чирак
3332162
Пилешко филе с топено сирене и гъби
Снимка: Антония
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Много лесно и много бързо, при това с гарантиран вкусен резултат - ето така обичаме да готвим ние"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 2 бр. пеперуди
  • топено сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • гъби - 250 г
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и разделяме на 2, всяка част разполовяваме поръсваме с черния пипер и солта, панираме в брашното и запържваме в сгорещеното олио за кратко до лек златист загар.

В същата мазнина запържваме гъбите за кратко. Редим филетата в тавичка върху тях разпределяме топеното сирене и гъбите.

Добавяме 1 ч.ч. вода (може да се замени с бяло вино), покриваме с фолио и печем за около 30 минути, на умерена фурна.

Настъргваме кашкавал и запичаме без фолио до готовност.

Пилешкото филе с топено сирене и гъби е вкусно и много лесно за приготвяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: