Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Запечено пилешко филе гъби, бекон и чипс от лук

Запечено пилешко филе гъби, бекон и чипс от лук

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Запечено пилешко филе гъби, бекон и чипс от лук1 / 4
29/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Много интересна рецепта, която съчетава в себе си експлозия от вкусове"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1 малка пеперуда, около 350 г
  • бекон - 50 г
  • печурки - 3 - 4 гъбки
  • лук - 1 средно голяма глава
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 100 мл
  • кашкавал - 100 г
  • соев сос - няколко капки за вкус
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо изтънявам с нож и оформям като пържола.

В тиган (добре е да е от материал, който позволява да се готви с него и във фурна! ) сгорещявам мазнината и пържа до златисто филето от двете страни до полуготовност. Изваждам от тигана.

В същата мазнина слагам бекона, нарязан на тънки филийки да се позачерви и стане леко хрупкав. Изваждам.

Процедурата повтарям с гъбите, нарязани предварително на филийки. Изваждам.

Лука обелвам и нарязвам на шайби. Овалвам в брашно и изпържвам лучените кръгчета - да станат като чипс. Изваждам.

Изхвърлям мазнината, и в същия тиган поставям изпърженото филе. Върху него нареждам последователно лука, бекона и гъбките.

Овкусявам с няколко капки соев сос и щипка черен пипер. Най-отгоре поръсвам настърган на едро ренде кашкавал и слагам ястието да се запече в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: