Начин на приготвяне
Загрейте олиото и запържете за около 5 минути пилешкото филе, което предварително сте нарязали на хапки.
Добавете 100 мл вода, щипка сол и задушавайте още 15 минути, докато остане месото само на мазнина.
Дръпнете задушеното пилешко месо от огъня.
В друг съд разтопете маслото и в него запържете гъбите, нарязани на едри парчета, за около 15 минути.
Добавете към гъбите лука, нарязан на едро, и гответе още около 5 минути, след което към тях прибавете и задушеното пилешко месо.
Подправете ястието с черен пипер и зеленчукова подправка и налейте малко бяло вино.
Посолете със сол на вкус и задушавайте още 10 минути.
Така приготвено, това пилешко филе с гъби и лук става много крехко, ароматно и вкусно.