Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко филе с гъби и лук

Пилешко филе с гъби и лук

Пилешко филе с гъби и лук
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Страхотна комбинация, от която се получава едно апетитно ястие от пилешко с гъби и лук"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 г
  • гъби - 600 г печурки
  • лук - 2 глави
  • олио - 50 мл.
  • масло - 50 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • бяло вино - 100 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете за около 5 минути пилешкото филе, което предварително сте нарязали на хапки.

Добавете 100 мл вода, щипка сол и задушавайте още 15 минути, докато остане месото само на мазнина.

Дръпнете задушеното пилешко месо от огъня.

В друг съд разтопете маслото и в него запържете гъбите, нарязани на едри парчета, за около 15 минути.

Добавете към гъбите лука, нарязан на едро, и гответе още около 5 минути, след което към тях прибавете и задушеното пилешко месо.

Подправете ястието с черен пипер и зеленчукова подправка и налейте малко бяло вино.

Посолете със сол на вкус и задушавайте още 10 минути.

Така приготвено, това пилешко филе с гъби и лук става много крехко, ароматно и вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: