Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Фрикасе»Фрикасе с пилешко филе и гъби

Фрикасе с пилешко филе и гъби

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542k2
Фрикасе с пилешко филе и гъби
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 5
30/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Не сме и предполагали, че пиле фрикасе може да стане толкова вкусно с рецептата на Соня - ароматно и поднесено с много вкус и стил"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 двойка гърди (пеперудка)
  • гъби - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • вода - 400 мл студена
  • брашно - 3 с.л.
  • лимони - 1/2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • масло
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате около 150 г гъби и ги запържвате в тиган с масло. Докато гъбите се пържат, нарязвате пилешките гърди на хапки и добавяте към гъбите.

Посолявате и оставяте да се изпържат до златисто (виж снимките).

През това време разбивате 4 яйца и около 400 г кисело мляко. В кофичката от млякото пригответе студена вода.

В тенджерата, в която ще готвите фрикасе, залейте дъното с олио, като загрее достатъчно добавете 3 с.л. брашно. Бъркайте енергично до получаването на хомогенна смес.

Не трябва да остават бучки. Изсипете приготвената смес от яйца и мляко и веднага изсипете студената вода. Аз изстисквам и половин лимон, за да не ми се пресече, че и такива случаи съм имала.

Бърка се непрекъснато така, както правите крем нишесте, до желаната от вас гъстота. Добавя се сол и черен пипер.

Имайте предвид, че когато изстине, ще се сгъсти още. Който желае, може да изсипе всички гъби с месото вътре.

Но ако желаете да изглежда фрикасето по-ефектно, можете да ги сложите допълнително преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Пилешко с гъби си е класика и е много вкусно
31.05.2016 06:31
7
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Прибавих я в любими много ми харесва, и аз я правя но с някой изключения.
30.05.2016 16:28
9
2
1
Покажи всички подкоментари