Начин на приготвяне
Загрейте заедно кокосовото мляко и портокаловия сок. Когато закъкрят, сложете киноата, предварително измита.
Ако ползвате шушулка ванилия, добавете зрънцата ѝ, ако пък залагате на ванилова захар, сипете пакетчето в течността.
Варете на умерен огън 15-20 минути, нужно ни е зрънцата киноа да се сварят малко повече от обичайното.
Бъркайте периодично към края, защото течността ще се поеме и не трябва да загаря.
Когато е готова, сложете банана - намачкан, и фурмите - смлени.
Разбъркайте добре и разпределете сместа за пудинга в 4 керамични чашки, предварително леко намазнени с масло.
Загрейте фурната до 160 градуса и поставете вътре пудингите с киноа на водна баня за 35 минути.
През това време направете кули от ароматни малини.
За него сложете на котлона измитите малинки, захарта и лимоновия сок. Варете 6-7 минути, след това пасирайте и по желание прецедете.
Оставете малиновото кули да се охлади, докато и пудингите са готови и също изстиват, но при поднасяне, може и да ги оставите леко топли, защото са прекрасни по този начин.
Обърнете в десертни чинийки, залейте пудинга с киноа с малиновото кули и сервирайте.
Да ви е сладко!