Домашно замесената баница

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак15427160
30/08/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 385
  • Преглеждания за месеца2125
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • брашно - 350 г
  • вода - около 250 мл
  • сол - 1 ч.л.равна
  • захар - 1 ч.л. равна
  • сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа. Добавете захарта и солта. Налейте водата.

Замесете меко, гладко тесто.

Разделете го на 6 топки всяка около 90 г. Поръсете кърпа с брашно, наредете топките и покрийте.

Оставете ги да се отпуснат за 20 мин.

Застелете тавичка с d. 30 см с хартия за печене.

В купичка налейте олио. Потопете всяка топка и разточете тънко.

Поръсете с натрошено сирене. Завийте листа на руло. Завийте го на кравай и поставете в центъра на тавата.

Постъпете така с всички топки.

Когато баницата е подредена, полейте с две разбити яйца.

Изпечете витата баница на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар!

Да ви е сладко с тази традиционна домашно замесената баница!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар