Пиле с ориз и заливка

Лилия СтояноваЛилия СтояноваНовак
31/08/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо276
  • Преглеждания за месеца261
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива и сварява в подсолена вода, обезкостява се и се реже на на порции.

В дълбок тиган загряваме олиото и маслото и задушаваме нарязания лук добавяме от пилешкият бульон.

След което прибавяме ориза и стафидите. Подправяме с червен пипер, джоджен, черен пипер и сол.

Когато оризът е полуготов, прехвърляме сместа в тава и прибавяме месото. Доливаме един черпак от бульона.

Фурната е загрята на 180 градуса.

Разбиваме яйцата, киселото мляко и настърганият кашкавал за нашето пиле с ориз и заливка.

Заливаме пилето с ориз и връщаме за 20 минути до получаването на златиста коричка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар