Начин на приготвяне
Нарежете и измийте пилето на порции, поставете го в тенджера с подсолена вода и нарежете лука в него.
Варите до полуготовност на пилето, извадете порциите от чорбата и оставете настрани.
В тава разтопете маслото и запържете в него ориза до прозрачност заедно с черния пипер. Налейте 2 ч.ч. от бульона в него, разбъркайте и добавете порциите месо, ако е нужно посолете.
Поставете ястието в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете, докато оризът поеме бульона, извадете тавата от фурната. Разбийте яйцата много добре и налейте леко затопленото мляко при тях, разбъркайте до еднородна смес.
Полейте ястието равномерно със сместа и допичате, докато се запече заливката.
Това класическо ястие със заливка е съвършеният избор за зимната ни трапеза.