Лятна мусака с патладжан

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак16327167
31/08/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 107
  • Преглеждания за месеца2955
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всички зеленчуци на малки парченца. Сложете ги в голям тиган с кафяна чашка зехтин.

Овкусете със сол, черен пипер и щипка ситно нарязан магданоз. Захлупете съда и задушете зеленчуците, докато омекнат.

Отдръпнете от огъня и оставете да се поохладят.

В купа излейте прясното мляко, сложете яйцето и брашното. Разбийте до хомогеност.

Излейте получената смес при зеленчуците и разбъркайте. Застелете тавичка (20 см) с хартия за печене.

Изсипете сместа и подравнете. Отгоре поръсете мусаката с патладжан с настърганата моцарела и пармезан.

Изпечете зеленчуковата мусака на 190°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 20 мин.

Поднесете лятната мусака с патладжан топла!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар