Начин на приготвяне
Нарежете всички зеленчуци на малки парченца. Сложете ги в голям тиган с кафяна чашка зехтин.
Овкусете със сол, черен пипер и щипка ситно нарязан магданоз. Захлупете съда и задушете зеленчуците, докато омекнат.
Отдръпнете от огъня и оставете да се поохладят.
В купа излейте прясното мляко, сложете яйцето и брашното. Разбийте до хомогеност.
Излейте получената смес при зеленчуците и разбъркайте. Застелете тавичка (20 см) с хартия за печене.
Изсипете сместа и подравнете. Отгоре поръсете мусаката с патладжан с настърганата моцарела и пармезан.
Изпечете зеленчуковата мусака на 190°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 20 мин.
Поднесете лятната мусака с патладжан топла!
Да ви е сладко!