Сладкиш с ябълки и канелено-какаова шарка

МариянаМариянаМастър Шеф7272616056
01/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо258
  • Преглеждания за месеца252
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното със сито. Вадим яйцата на стайна температура.

В купа слагаме яйцата със захарта и ванилията за аромат и разбиваме много добре с миксер. Добавяме олиото на тънка струя и отново разбиваме с миксера.

В киселото мляко слагаме содата за хляб и разбъркваме с лъжичка. След като содата шупне, добавяме млякото вътре при другите продукти и разбиваме с миксера.

Става гъста смес с жълт цвят. На части слагаме брашното и объркваме с миксера до гладка еднородна смес. Оставяме на страна за кратко.

Загряваме леко фурната на 170-180°C. През това време белим и почистваме ябълките от семки и кори.

Режем ги на полумесеци тънко.

Мажем тава покрита с хартия за печене с масло. Редим ябълките плътно.

Отгоре изсипваме кашата.

Предварително от кашата си отделяме ½ ч.ч. и в нея слагаме какаото и канела и объркваме с лъжичка, докато стане кафява на цвят.

Правим си шарка върху светлата на цвят смес. Печем до готовност сладкиш с ябълки и канелено-какаова шарка.

Вече готов изпечен и изстинал го обръщаме и режем на парчета.

Хапваме ябълковия сладкиш с кафе.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар