Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с къри и топено сирене

Пиле с къри и топено сирене

Пиле с къри и топено сирене4 / 4
01/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • краве масло - бучка
  • лук - 1/2 бр.
  • праз - 1 бр.
  • ябълки - 1/2 бр.
  • къри - 1 к.л.
  • магданоз - 30 г клонки
  • целина - 15 г листа
  • мащерка - щипка
  • индийско орехче - щипка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • сметана - 200 мл
  • сол
  • пилешко месо - 300 г (гърди)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на хапки.

Сложете кравето масло в тенджера и изчакайте да се разтопи. Добавете месото и го запечатайте хубаво от двете страни. Извадете и заделете.

Нарежете лука и праза на не много дребни парчета (после ще пасираме зеленчуците). Запържете ги в същата мазнина.

Добавете ябълката, измита, обелена и нарязана на кубчета. След няколко минути сложете и кърито на прах.

Запържете за една минута и добавете 100 мл зеленчуков бульон. Сложете подправките и варете около 10 минути.

Извадете целината и магданоза. Пасирайте всичко.

Налейте сметаната и добавете месото.

Варете пилето с къри около 15- 20 минути.

Изключете пилето с къри и топено сирене и сервирайте веднага, докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: