Кисели мариновани лукчета

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак213292161
01/09/2019
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо429
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • малки лукчета - 1 кг
  • за първата марината
  • оцет - 1 л
  • вода - 300 мл
  • черен пипер - зърна
  • дафинов лист - 3 - 4 листа
  • за втората марината
  • оцет - 500 мл
  • морска сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л. равна
  • вода 150 мл
  • черен пипер - зърна
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лукчетата.

В тенджера налейте литър оцет, 300 мл вода, пуснете няколkо зърна черен пипер и дафинови листа. Сложете течността да кипне. Добавете лукчетата и бланширайте за 3-4 мин. Извадете ги от маринатата с решетъчна лъжица.

Оставете лукчетата да се охладят.

Пригответе друга марината за заливане. В тенджерка налейте 500 мл оцет, 150 мл. вода, сложете 1 с.л. едра морска сол и равна с.л. захар.

Кипнете на котлона. Наредете лукчетата в буркани. Сложете по дафинов лист и зърна черен пипер. Залейте с врящата марината.

Затворете и обърнете бурканите с капачката надолу.

Оставете маринованите лукчета да се охладят напълно, преди да приберете на тъмно.

Киселите мариновани лукчета може да приготвите с карамелизирана захар, като гарнитура към печени меса!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар