Вкусни малинови бухти

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
2k
1
02/09/2019
"Не се колебайте да ни събудите рано-рано, за да опитаме от тези малинови бухти, знаем, че са най-вкусни топли "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции23
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо763
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • йогурт - 180 мл
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 1 к.ч.
  • сол - 1 - 2 щипки
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • мая - 1 ч.л., суха
  • ванилия - 2 бр.
  • За малиновото кули
  • малини - 200 г
  • кафява захар - 2 с.л.
  • лимонi - ½ бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме малиновото кули, за да има време да се охлажда.

За целта пасираме малините и претриваме пулпата през цедка, за да отделим семенцата.

Загряваме на умерена температура и прибавяме захарта. Варим около 10-12 минути, за да се редуцира.

Поставяме го в пош в хладилник, за да стегне.

Бухтите приготвяме, като пресеем брашното в купа и прибавяме сухите съставки - сол, мая, ванилия.

В друга купа разбиваме яйцата със захарта. Към тях прибавяме йогурта, смесен със содата.

Смесваме сухите с течните съставки, като замесваме меко тесто. Разточваме го върху набрашнен плот, като дебелина на тестото 0.5 мм.

С чаша изрязваме кръгчета, които потапяме в маслената баня и пържим до готовност.

Готовите бухтички поставяме върху кухненска хартия, за да попие излишната им мазнина.

Малиновото кули е вече охладено и с помощта на тънък накрайник шприцоваме ароматната сладост в кухината на бухтите.

Поднасяме малиновите бухти поръсени с пудра захар.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар