Начин на приготвяне
В купа с топло прясно мляко се разбърква маята със захарта. Сипва се в брашното, след като се надигне и се добавят останалите продукти, с които се замесва средно меко тесто.
Оставя се да втаса на топло 40 минути.
Втасалото тесто се премесва и разделя на две части, които се оформят на фитили. Нарязват се на малки парчета и се оставят за малко, докато се приготви плънката.
Крушата се обелва, почиства се от семената и се нарязва на малки резенчета. В тиган се загрява маслото, добавят се резенчета круша. След минута се поръсва с част от кафявата захар.
Разбърква се. Добавя се 50 мл вода и на тих огън се задушават парченцата круша да омекнат. Свалят се от огъня.
Всяко топче тесто се сплесква на питка, поставя се в средата резенче круша, поръсва се с кафява захар и се навива на рулце. Така се оформят всички бухти с круша.
Загряваме олио и пържим бухтите от всички страни. Изваждаме и овалваме всяка в чиния с кафява захар и канела. Вкусни бухти с дъх на есен!