Тиквеник без орехи

03/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо629
  • Преглеждания за месеца629
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кори за баница - 250 г фини
  • тиква - 350 г (почистена и обелена)
  • ябълки - 1 бр. 90 - 100 г (почистена и обелена)
  • захар - 100 г кристална, фина
  • олио - 50 - 60 мл
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквата и ябълката в купа и поръсете със кристална захар. Оставете за 5-10 минути да пуснат малко сокче.

Налейте почти цялото количество олио и разбъркайте плънката за тиквеника. С останалото олио намажете дъното и стените на кръгла тавичка с диаметър 28 см.

Разстелете корите за баница върху леко навлажнена кърпа, за да не изсъхват последните. Разпределяйте равномерно от плънката и завивайте две по две.

Подреждайте под форма на охлюв в тавата и по желание намажете отгоре с олио, ако ви е останало.

Изпечете тиквеника без орехи на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 30 минути или до златист загар.

Когато изстине, поръсете обилно с пудра захар.

Това е класически тиквеник, любим на всички и въпреки че на този тиквеник му липсват орехи, той е чудесен.

Винаги може да му се добави и нещо от вас, например малко стафиди или канела, филирани бадеми или други ядки.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар