Начин на приготвяне
Пригответе цитрусов дресинг от соковете на половината портокал, лимона или лайм (може и 50/50) зехтин, сол и черен пипер.
Обелете другият порткал, така че да не остават бели части от кората по него. Нарежете го на тънки шайби.
Обелете и нарежете на кръгчета и кивитата.
В две индивидуални плата подредете кръгчетата цитруси.
Авокадото и цвеклото нарежете на тънки полумесеци и разположете в средата на чиниите. За да е по-красиво, редувайте парченце червено цвекло, парченце авокадо.
Лукът също нарежете на тънко и разпределете върху цитрусовата салатата.
По желание може да добавите и сирене с цитрусови или плодови нотки.
Поръсете с дресинга и сервирайте тази вкусна, полезна витаминозна салата.