Постна гъбена супа

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
02/09/2019
"А понякога всичко, от което имате нужда, е една купичка топла гъбена супичка "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо846
  • Преглеждания за месеца846
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите с четка и ги нарязваме на шайби.

Манатарките накисваме в 1 ч.ч. хладка вода за 30 минути.

В 1/3 от маслото и 1 ч.л. от ароматния зехтин запържваме печурките.

(шишенцето билков зехтин (от 500 мл) съм овкусила с прясна мащерка и 3-4 скилидки чесън).

След като пресните гъби омекнат, прибавяме 1 с.л. лимонов сок и манатарките заедно с водата, в която са киснали.

Доливаме с горещ гъбен бульон, прибавяме измития ориз и оставяме на умерен огън под капак.

В другата 1/3 масло и ½ ч.л. зехтин поставяме клонките мащерка и скилидката чесън за кратко, да ароматизират маслото.

Отстраняваме чесъна и прибавяме нарязания на ситно пресен лук и червения пипер.

Лукът се е задушил и го прибавяме към врящия бульон в тенджерата.

Овкусяваме със сол, черен пипер и щипка – две дъхава мащерка.

Гъбената супа къкри до разваряването на ориза.

В останалото масло запържваме брашното до светлозлатист цвят.

Прибавяме го към супата.

Поднасяме постната гъбена супа топла, поръсена с черен пипер и гарнирана с препечен черен хляб със семена.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар