Постна гъбена супа

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
2k
1
02/09/2019
"А понякога всичко, от което имате нужда, е една купичка топла гъбена супичка "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 101
  • Преглеждания за месеца531
  • Преглеждания за седмицата95
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите с четка и ги нарязваме на шайби.

Манатарките накисваме в 1 ч.ч. хладка вода за 30 минути.

В 1/3 от маслото и 1 ч.л. от ароматния зехтин запържваме печурките.

(шишенцето билков зехтин (от 500 мл) съм овкусила с прясна мащерка и 3-4 скилидки чесън).

След като пресните гъби омекнат, прибавяме 1 с.л. лимонов сок и манатарките заедно с водата, в която са киснали.

Доливаме с горещ гъбен бульон, прибавяме измития ориз и оставяме на умерен огън под капак.

В другата 1/3 масло и ½ ч.л. зехтин поставяме клонките мащерка и скилидката чесън за кратко, да ароматизират маслото.

Отстраняваме чесъна и прибавяме нарязания на ситно пресен лук и червения пипер.

Лукът се е задушил и го прибавяме към врящия бульон в тенджерата.

Овкусяваме със сол, черен пипер и щипка – две дъхава мащерка.

Гъбената супа къкри до разваряването на ориза.

В останалото масло запържваме брашното до светлозлатист цвят.

Прибавяме го към супата.

Поднасяме постната гъбена супа топла, поръсена с черен пипер и гарнирана с препечен черен хляб със семена.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
27.71 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар