Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Постна гъбена каша с пачи крак

Постна гъбена каша с пачи крак

ВеселинаВеселина
Новак
858
Постна гъбена каша с пачи крак1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пачи крак - 1 кг
  • олио - 1 ч.ч.
  • глава лук - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • доматен сос - 2 с.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • чубрица
  • вода - 2 л
  • магданоз - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити и подсушени гъбите се нарязват на ситни полумесеци.

Запържват се в една чаша олио в тенджера, слага се лукът, пържи се, докато стане златист и омекне.

Към пачия крак и лука се добавя брашното и след това червеният пипер. След изпържването на червения пипер с брашното, се залива с два литра вода.

Разбърква се до завиране и се добавя щипка две чубрица.

Оставя се за половин до час да къкри на тих огън и се разбърква.

След сгъстяване се добавя доматения сос и черното пиперче.

След 20 мин се добавя сол.

Свалете от котлона и добавете ситно нарязан магданоз към гъбената каша при поднасяне.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: